[hr]

Hold fast på dine kunder med Prestashop’s loyalitetsprogram

Når du driver en webshop gælder det om at være med på beatet når tingende sker. Det er blevet udbredt i større webshops at tilbyde sine kunder en form for point opsparing når man handler som man kan bruge på et senere tidspunkt.

Det er smart og det holder på dine kunder. Det gør at nye kunder bliver til tilbagevendende kunder og er derfor ikke kun noget du får gavn af nu og her, men nærmere noget det over en lang periode gavner din virksomhed og øger omsætningen på din webshop.

Standard i Prestashop

Nu er ordet standard ikke et ord vi så godt kan lide, da de fleste ting altid lige skal styles og tilpasses lidt, men hvis man skal kategorisere noget som standard, så er Prestashop’s loyalitetsprogram ihvertfalde i den kategori.

Hvis du har en prestashop kan du allerede nu gå in i din back-end gå til “Moduler” > Søg efter “Loyalitet” og find moduler “Loyalitetsprogram”. Hvis modulet ikke er installeret trykket du blot på knappen til højre der hedder installer. Hvis det allerede er isntalleret så aktivere  det og hvis det allerede er aktiveret, så blot klik på “Konfigurer”.

Du skal dog være opmærksom på at modulet vil tilføje nogle ting på din front-end og har du en special designet Prestashop, så kan det være en nødvendighed at din udvikler lige styler modulets komponenter på front-enden.

Der vil komme elementer frem følgende steder:

 • Front-end
  • Kundens konto side
  • Produkt siden
  • Check ud siden
 • Back-end
  • Kundens konto
  • Ordre
  • rabatkuponer
  • muligvis flere steder

Hvad kan jeg med Prestashop’s loyalitetsprogram?

Modulet indeholder nogle felter hvor du kan angive point værdi når den opsares og når den udbetales.

Eksempelvis:

Når der handels for X antal kr. får man X antal point

Når man udbetaler sine point, er 1 point = X kr.

Når en kunde opspare points, kan de til enhver tid logge ind på deres konto og se hvor meget de har opsparet. Når de gerne vil udbetale dem, fungere det således at man konvertere sine points til en rabatkode, som man kan anvende når man handler.

Point’s kan ikke udbetales som kontanter, men kún som rabatkuponer til brug ved check-ud på webshoppen.

Er dette ikke tilstrækkeligt, findes der en udvidelse til modulet der hedder “All in one reward module”. Dette modul er dog ikke gratis eller standard og har rigtig mange funktioner.