En hurtig webshop er vigtigere end nogensinde før! 

For det første, så er der ikke mange kunder / besøgende der har tid og gider sidde at vente på, at din webshop bliver færdig med at loade for derefter først at kunne se dine produkter. Dette vil resulterer i, at de klikker tilbage til søgeresultatet på f.eks Google og klikker på din konkurrent = mistet potentielt salg. 

Netop denne grund (at folk klikker sig hurtigt væk pga. loadtiden) er også vigtig for at du bliver fundet godt i søgeresultaterne på Google. Google kigger rigtig meget på brugervenligheden når folk klikker sig ind på en hjemmeside eller webshop. Jo længere tid den besøgende bliver der, des bedre brugeroplevelse = bedre rangering i Googles søgeresultater. 

1)      Du skal være sikker på at Smarty er sat korrekt op for din template

  1. Gå til dit back office og klik på ”Præferencer”, herefter klikker du på ”Performance” og her tager du et kig på Smarty opsætningen
  2. Det er vigtigt at ”Force compile” er sat til ikke at være aktiv, altså ”no”
  3. Det er vigtigt at din ”Cache” er sat til at være ”yes”, altså aktiveret.
smarty indstillinger i Prestashop

2)      Aktiver CCC (Compress, Combine og Cache)

  1. Gå her igen til back office og klik på “Præferencer”, herefter klikker du igen på ”Performance”  og tager et kig på CCC opsætningen
  2. Her skal du aktiverer alle, undtagen ”High rick HTML compression” (se nedenstående billede)
CCC Combine Compress og Cache billeder Prestashop

3)      Brug Ridjnael i stedet for Blowfish til at kryptere cockies

  1. Endnu engang skal du gå til det samme sted i back office under ”Præferencer” og ”Performance”. Her finder du indstillinger for det område der hedder ”Ciphering”
  2. Her vælger du ”Ridjnael”  i stedet for  ”Blowfish”.
Ciphering Prestashop blowfish Ridjnael

VIGTIG INFO:  For at kunne bruge punkt 3 kræver det, at du har installeret mcrypt PHP extension på din server. Ellers vil du møde en fejl meddelselse.

4)      Brug den nye opbygning til at lagre billeder i mapper

I den nye version af Prestashop 1.4, er der nu blevet lavet en anderledes og bedre måde til at lagre og opbevarer de billeder som man uploader til shoppen.  Formålet med dette er at undgå at man f.eks får 100.000 billeder i din samme mappe ”/img/s/”.

Man har nu lavet det sådan, at billederne bliver spredt ud i flere undermapper f.eks ”/img/s/1/2/” etc.

Hvis du har opdateret din Prestashop webshop fra en ældre version til den nye version 1.4+, så er du nødt til at udfører følgende, for at kunne få glade af denne nye feature:

  1. Gå til back office og klik igen på ”Præferencer”, herefter på ”Images” og tag her et kig på ”Move images”.
  2. Denne proces kan tage et godt stykke tid (alt afhængigt af, hvor mange billeder du har). Derfor skal du være sikker på at din server kan udfører PHP scripts i mere end 30 sekunder. Hvis du er i tvivl om dette, så tag kontakt til din udbyder.
  3. Klik på ”Move images”

Move images billeder prestashop 1.4 funktion